perjantai 24. tammikuuta 2014

Viljaton juustokakku

Löysin uuden hieman erilaisen ohjeen juustokakusta Eväsrasia -blogista, jota oli tietenkin kokeiltava. Muutin ohjetta vaihtamalla kookossokeron intiaanisokeriksi ja korvaamalla osan stevialla. Sitruunaa laitoin yhden kokonaisen ja kermaa laitoin lorauksen, että sain täytteestä hieman juoksevampaa.

Kakusta on todella tuhtia tavaraa, joten sitä riittää pienikin palanen. Pohjastakin tuli oikein onnistunut vaikka aluksi se hieman mietitytti. Mielestäni täytteen olisi kannattanut antaa hieman ruskistua ennen kermaviilin päälle laittoa, koska täyte jäi hieman raa'aksi, jolloin pinta halkeaa helposti kakun jäähdyttyä.



Pohja:
kookosjauhoja

Täyte:
800 g tuorejuustoa
0,5 dl intiaanisokeria
1 tl steviaa (NuStevia)
2 munaa
2 rkl kookosjauhoja
1 tl vaniljajauhetta
100 g ranskankermaa
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
loraus kuohukermaa

Kuorrute:
200 g kermaviiliä

Ripottele irtopohjavuoan (n.20 cm) pohjalle ohut kerros kookosjauhoja. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan. Paista pohjaa noin 30 minuuttia 170 asteessa, niin että pinta alkaa hieman saada väriä. Levitä kermaviili kakun päälle ja laita uuniin takaisin noin 30 minuutiksi, pinta ei saa enää tummua. Anna kakun jähtyä hyvin, ennenkuin nostat sen kylmään, näin estät pinnan halkeamisen. Tarjoile marjasoseen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti