perjantai 6. huhtikuuta 2012

Mustaherukka-suklaapaistos

Etsin netistä ohjetta mihin voisi käyttää mustaherukkaa ja löysin mustaherukka-suklaapaistoksen. Ohje oli tarkoitettu neljälle hengelle, mutta mielestäni mustaherukkasosetta ja kuohkeaa taikinaa tuli sen verran runsaasti, että tein siitä kuusi annosta. Alkuperäisessä ohjeessa oli kaakaojauhetta 2-3 ruokalusikallista ja minusta se oli liian vähän ja laitoin 4 ruokalusikallista.

Lopputulos oli maun osalta pettymys. Mielestäni mustaherukka sosetta oli liikaa taikinaan verrattuna ja 3 desilitraa herukkaa neljään annokseen olisi varmaankin sopivampi määrä ja tällöin taikinaakin tulisi annosta kohti enemmän. Kaakaojauhettakin kannattaa laittaa enemmän, koska tässä ohjeessa mustaherukka oli niin voimakkaan makuista, että se peitti lähes täysin suklaan maun.


Mustaherukkasose:
5 dl mustaherukkaa
1,5 tl steviaa (Navitas Naturals)
1 rkl perunajauhoja
tilkka vettä

Taikina:
4 munaa
2 dl kermamaitoa
50 g voita
0,5 tl vaniljajauhetta
1,5 dl mantelijauhetta
1 dl proteiinijauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl steviaa (NuStevia)

Keitä herukoita kattilassa pienen vesitilkan kanssa, niin kauan että ne hieman soseutuvat. Makeuta ne sen jälkeen stevialla. Lisää lopuksi perunajauho ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä hetkeksi jäähtymään.

Kiehauta kattilassa kermamaito ja voi. Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää jäähtynyt kermamaito koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita kuuteen voideltuun annosvuokaan mustaherukkasose ja kaada taikina niiden päälle. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti